الگوی غذایی مناسب بیماران هموروئیدی

الگوی غذایی مناسب بیماران هموروئیدی

بهترین گزینه برای شروع درمان خانگی هموروئید داشتن یک الگوی غذایی مناسب که حاوی میوه و سبزیجات پر فیبر باشد است. یک بیمار هموروئیدی سالی چند بار جراحی کند و یا روزانه بطور مرتب دارو درمانی کند اگر یک رژیم غذایی سالم نداشته باشد و یا ورزش و پیاده روی نکند متاسفانه با عود و برگشت مکرر هموروئید مواجه است و این عود بیماری دردناک تر از خود بیماری است.

مطالب این سایت جهت بالابردن اطلاعات عمومی بیماران می باشد. و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک دانست

آیا شما هم مبتلا به هموروئید یا بواسیر هستید؟ و هنگام دفع مدفوع با درد، سوزش و خارش مواجه می باشید؟ اگر دفع شما با درد و خونریزی همراه است. و بعد از دفع هم ناحیه مقعد دارای درد نبض دار و خارش است. متاسفانه شما مبتلا به یکی از انواع هموروئید داخلی یا خارجی هستید. اولین اصل درمان استفاده از الگوی غذایی مناسب بیماران هموروئیدی  است.

در بعضی از گویش های محلی هموروئید به باباسیل تلفظ می شود. بواسیر توده ای است متورم و دردناک که بر سر رگهای مقعد ایجاد می شود. این بیماری حاصل وارد شدن فشار بیش از حد در اثر نشستن های طولانی، کم تحرکی و یبوست است.

عامل اصلی بواسیر خون غلیظ سودایی است. با جمع شدن خون کثیف سودایی در بدن که ماحصل مصرف غذاهای پرچرب و شیرین و غذاهای فراوری شده است. کبد این خون را به سمت اندامهای کم اهمیت تر مانند مقعد می فرستد. توصیه ما اینه که برای خارج کردن خون کثیف سودایی از بدن از قویترین داروی هموروئید استفاده کنید.

که بیمار هنگام دفع با خونریزی، درد و خارش مواجه می شود. و در اینصورت است که نشانه های بیماری بواسیر در انسانها ظاهر می شود. متاسفانه در این بخش بیماران زندگی سختی و پر رنجی را سپری می کنند. چنانچه کبد خون کثیف سودایی را به سمت مغز یا قلب هدایت کند متاسفانه افراد دچار سکته قلبی و مغزی شده و باید با زندگی وداع کنند.

اگر علت مبتلا شدن افراد به بیماری هموروئید را بررسی کنیم در اینصورت بهتر می توانیم برای مقابله شدن با این وضعیت دردناک یا حتی بهتر می شود برای درمان سریع بواسیر در خانه اقدام کرد.

علت بوجود آمدن هموروئید ( بواسیر) چیست؟

  • کم تحرکی
  • اضافه وزن و چاقی
  • استرس و اضطراب 
  • مصرف غذاهای پرچرب و شیرین
  • نشستن و یا ایستادن های طولانی 
  • استعمال مواد مخدر، قلیان و سیگار
  • التهاب روده یا سندروم روده تحریک پذیر
  • یبوست طولانی مدت یا اسهال طول کشیده 
  • مصرف بیش از اندازه غذاهای فرآوری شده و فست فودی

بیشتر اطباء طب سنتی یبوست و خشکی مزاج را دلیل اصلی بواسیر و شقاق در بیماران می دانند. هر چند ما معتقدیم که برای درمان یبوست باید به فکر چاره ای بود. بعضی از بیماران که برای اولین بار دچار هموروئید شده اند. ما توصیه می کنیم از وازلین برای درمان بواسیر استفاده کنند.

اقدامات کاربردی برای درمان خانگی هموروئید

امروزه درمان داروی و عمل جراحی با لیزر روش های معمول و کلاسیکی برای درمان بواسیر هستند. اما نکته ای که برای شروع درمان خیلی مهمه و باید در اولویت اول قرار بگیرد رعایت رژیم غذایی و داشتن یک الگوی غذایی صحیح است. که مبتلایان به هموروئید و شقاق می بایست آنرا رعایت کنند.

بدون رعایت رژیم غذایی و بدون ورزش و پیاده روی حتی اگر سالی یکبار هم جراحی کنید. و هر روز هم  دنبال دارو درمانی بروید. بهتون اطمینان میدهم؛ که با عود یا برگشت مجدد هموروئید مواجه هستید. زیرا عود و برگشت مجدد هموروئید دردناک تر از خود بیماری است. بنابر این  به طور خلاصه شما را با اهمیت تغذیه مناسب برای کنترل و مدیریت بیماری بواسیر آشنا می کنیم.

آیا می دانید که بهترین قرص برای درمان شقاق مقعدی چیست؟

اهمیت تغذیه خوب برای درمان خانگی بواسیر

داشتن رژیم غذای مناسب و حاوی فیبر و سبزیجات باعث می شود؛ درمان بواسیر سریعتر و آسان  شود. ما در این مقاله  چند نکته درباره اهمیت تغذیه مناسب برای کنترل و مدیریت بیماری هموروئید با شما به اشتراک می گذاریم.

  • حفظ وزن و سلامتی
  • سرعت بهبودی بالا
  • جلوگیری از تشدید علائم
  • تسکین دائمی علائم بواسیر
  • جلوگیری از عود مجدد باباسیل
  • کاهش خطر ابتلای مجدد به بیماری 
  • افزایش سلامت معده و روده 

 تسکین علائم

   مصرف مواد غذایی با فیبر بالا باعث نرم شدن رودها و حفظ رطوبت مزاج می شود؛ و علائم ناشی از هموروئید را کاهش دهد. فیبر باعث نرم شدن مدفوع می‌شود و از ایجاد فشار  بیشتر در ناحیه نشیمنگاه جلوگیری می‌کند. درد از بارزترین علائم هموروئید است. توصیه میشه از قرص مسکن برای درد مقعدی استفاده کنید.

پیشگیری از تشدید علائم:

   رژیم غذایی غنی از فیبر و آب می‌تواند از تشدید علائم هموروئیدی مانند خونریزی، سوزش، درد و خارش جلوگیری کند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری:

   تغذیه نامناسب و مضر و عدم فیبر کافی در رژیم غذایی ممکنه باعث اختلالات گوارشی شود. و به عنوان یک عامل خطر ابتلا به بیماری هموروئیدی باشد. مصرف منابع غنی فیبر می‌تواند این خطر را کاهش دهد.

حفظ وزن سالم:

   چاقی  و اضافه وزن یکی از دلایل ابتلای بیماران به بواسیر خارجی و داخلی است. یک رژیم غذایی سالم و متوازن می‌تواند، به حفظ وزن مناسب کمک کند. و از افزایش فشار در ناحیه مقعد جلوگیری نماید.

سرعت بهبودی بالا در بیماران

   مصرف مواد غذایی با فیبر بالا می‌تواند در فرآیند بازیابی بعد از درمان هموروئیدی کمک کند، زیرا باعث نرم شدن مدفوع و کاهش نیاز به فشار زیاد بر روی مقعد می‌شود.

افزایش سلامت دستگاه گوارش

   رژیم غذایی با فیبر بالا به بهبود سلامت روده و جلوگیری از ایجاد سایر ناراحتی های دستگاه گوارش مانند یبوست کمک می‌کند. که می‌تواند به کاهش علائم هموروئیدی کمک کند. بنابراین، تغذیه مناسب نقش مهمی در کنترل علائم هموروئیدی ایفا می‌کند. و می‌تواند به بهبود وضعیت عمومی و کیفیت زندگی بیماران کمک کند.

اصول  و مبانی تغذیه سالم برای  بیماران هموروئیدی چیست؟

مبانی تغذیه برای بیماران هموروئیدی شامل اصول و راهنمایی‌هایی میشه که باید در ترکیب رژیم غذایی آنها در نظر گرفته شود. در ادامه، مبانی تغذیه برای این بیماران را بررسی می‌کنیم:

  • رژِیم غذای منظم و مرتب 
  • نوشیدن 8 لیوان آب در روز
  • مصرف غذاها و سبزیجات حاوی فیبر
  • امتناع از مصرف غذاهای پرچرب و فرآوری شده
  • عدم مصرف ادویه جات و غذاهای حساسیت زا
  • پیگیری الگوی غذایی در مشورت با کارشناس تغذیه
  • توجه کردن به علائم و یادداشت احساس غذایی بعد از صرف هر غذا

مصرف فیبر

فیبر یکی از اصلی‌ترین عناصر تغذیه برای بیماران هموروئیدی است. فیبر باعث نرم شدن مدفوع و افزایش حجم آن می‌شود. که از تنش و فشار بر روی مقعد و همچنین از ایجاد زخم‌های داخلی در رکتوم جلوگیری می‌کند. میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل،  مغزها و لبنیات حاوی پروبیوتیک با فیبر بالا به عنوان منابع خوبی از این ماده مغذی به شمار می روند.

مصرف آب

   مصرف آب کافی برای بیماران هموروئیدی بسیار مهم است. آب کمک می‌کند مدفوع نرم‌تر و قابل تخلیه‌تر شود، که از جمله اصولی‌ترین موارد برای کنترل علائم هموروئیدی است. حداقل طی شبانه روز 8 لیوان آب بنوشید و مصرف نوشابه های گازدار، آبجو و الکل را به حداقل برسانید.

مصرف مواد غذایی پرچرب

   مصرف مواد غذایی حاوی چربی بالا  با احتیاط انجام شود. یا بهتره اصلا مصرف نشه، زیرا ممکنه باعث تحریک و تشدید علائم بواسیر شود. مواد چرب اشباع شده و چربی‌های غیر سالم مانند چربی‌های انتقال‌دهنده نیمه‌ترانس اشباع شده باید محدود شوند.

مصرف مواد غذایی حساسیت زا

   مصرف موادی مانند قهوه، الکل، فلفل، زرشک، گوجه‌ فرنگی کیوی پرتقال و غذاهای حاوی ادویه تند و زیاد را به حداقل برسانید. زیرا ممکنه علائم هموروئیدی مانند سوزش یا خارش مقعد را تشدید کنند.

رژیم غذایی منظم

   رژیم غذایی منظم با توزیع وعده‌های غذایی به طور منظم در طول روز می‌تواند به تنظیم عملکرد روده و کاهش احتمال تشدید علائم هموروئیدی کمک کند. بعبارتی مصرف صبحانه، ناهار و شام در اوقات معین و مشخصی از شبانه روز انجام شود.

  • صرف صبحانه بین ساعات 7و نیم تا 9 صبح 
  • صرف ناهار بین ساعات 12تا 2بعدازظهر
  • و نوبت شام تا قبل از ساعت 8 شب

پیگیری تغذیه‌ای با متخصص

   برای تنظیم رژیم غذایی مناسب و شخصی‌سازی آن، مشاوره با متخصص تغذیه یا پزشک متخصص معتبر بسیار مفید است.کارشناسان تغذیه ای مرسی درمان 24ساعته از طریق واتساپ یا تلگرام با شماره 09926843196 در دسترس هستند.از طرفی تمام پمادها و داروهای که در فروشگاه سایت برای درمان بواسیر خارجی و داخلی عرضه می شوند دارای الگوی غذایی رایگان زیر نظر متخصص تغذیه است.همچنین می توانید از اینجا الگوی غذایی ویژه بیماران هموروئیدی را دانلود کنید.

توجه به علایم 

   بیماران هموروئیدی باید به واکنش بدن به مواد مختلف غذایی توجه و آنها را در صورت نیاز از رژیم غذایی حذف کنند. به این معنی که احساسات خود را بعد از هر وعده غذایی یادداشت کنید. با پیگیری و یادداشت پی به عادات غذایی خود می برید. و خودتان متوجه خواهید شد که چه غذایی خوب و چه غذایی با مزاج شما سازگار نیست.

 در کل مبانی و رژیم تغذیه باید با توجه به وضعیت خاص و نیازهای هر بیمار تنظیم شود .و همچنین با مشاوره متخصص تغذیه یا پزشک متخصص صورت گیرد.

حتما بخوانید: بيرون زدگي گوشت اضافه مقعدی زنان

لیست مواد غذایی مناسب برای بیماران هموروئیدی

الگوی غذایی برای بیماران هموروئیدی شامل مواد غذایی مناسب و نامناسب، راهنمایی‌هایی برای تهیه غذاهای سالم و مناسب، و پیشنهادات برای وعده‌های غذایی روزانه می‌تواند به شرح زیر باشد:

مواد غذایی مناسب:

 فیبر: سبزیجات فراوانی مانند سبزیجات تازه، سبزی تره، خیار، کاهو، اسفناج، کلم، کلم بروکلی و اسفناج، سبزی ترب، آب هویج و آب لبو و سیر برای درمان بواسیر مفید هستند.

 میوه‌ها: میوه‌هایی مانند سیب، هلو، زردآلو، آلو، خرمالو، توت فرنگی و بلوبری.

 غلات کامل: نان کامل، غلات صحیح مانند جو، برنج قهوه‌ای، کینوا، دانه چیا و غلات صبحانه با فیبر بالا.

 مغزها و دانه ها: بادام، پسته، بادام زمینی، دانه کدو و دانه کتان ( بذر کتان)

 لبنیات حاوی پروبیوتیک مانند ماست یا دوغ پروبیوتیک

لیست مواد غذایی نامناسب که برای بواسیر ضرر دارد

  •  موادی با فیبر کم: مثل مواد غذایی پر پروتئین با فیبر کم مثل گوشت قرمز و غذاهای فست فودی و سرخ شده
  •  مواد غذایی پرکلرید: مانند غذاهای فرآوری شده، مانند خوردن سوسیس و کالباس بیش از حد، نمک زیاد، غذاهای چرب و شیرین.
  • غذاهایی که با ادویه زیاد طبخ می شوند. مانند انواع خورشت های قیمه و قورمه و کباب کوبیده یا انواع جوجه کباب ها که با ادویه های تند و تیزی مخلوط و ترکیب می شوند. توصیه می شود برای مدت زیادی از مصرف این قیبل غذاها اکیدا خودداری کنید.
  • نان سفید و مصرف زیاده از حد پیراشکی و انواع دونات و نان های خامه ای و کیک های متنوع برای بواسیر ضرر دارد و نامناسب است.
  • میوه های مانند کیوی، پرتقال، خربزه، ملون، گوجه و حتی نوشیدن قهوه ممکنه در بعضی از بیماران هموروئیدی باعث کهیر یا حساسیت در بدن شود. مصرف این غذاها برای بواسیر ضر داره و می تونه علائم بواسیر مانند وسوزش و خارش را تشدید کنه.

 راهنمای برای تهیه غذاهای سالم و مناسب

  •  استفاده از روش‌های پخت سالم مانند آب پز، بخار پز سرخ کردن با روغن کم یا استفاده از روغن‌های سالم مانند روغن زیتون، روغن کنجد، و یا روغن کرچک
  •  استفاده از ادویه‌ها و افزودنی‌های طبیعی برای افزایش طعم بدون افزودن مواد اضافی نامناسب.
  •  انتخاب مواد خام تازه و ارگانیک به جای مواد غذایی فراوری شده.

پیشنهاد مرسی درمان برای وعده های غذایی روزانه

صبحانه:

 صبحانه‌هایی با فیبر بالا مانند موسلی، سوپر موسلی، نان کامل با تخم مرغ آب پز، سالاد میوه با ماست یا مواد غذایی دیگر دارای فیبر بالا ترجیحا نان سبوس دار برشته شده مصرف کنید.

ناهار:

 ساندویچ کامل با مواد غذایی پر فیبر مانند گوشت سفید یا مرغ پخته و سبزیجات تازه.

 سالاد مخصوص با اضافه کردن سبزیجات، مواد غذایی با فیبر و منابع پروتئینی.بهتر سالاد شما بدون ادویه و حاوی مقداری روغن زیتون یا روغن کرچک باشد.

شام:

 غذاهایی با فیبر بالا مانند ماهی سالاد، مرغ سوخاری با سبزیجات پخته یا ماهی پخته با سبزیجات تازه.

 سوپ‌های مخصوص با استفاده از سبزیجات و لبنیات پروبیوتیک با فیبر بالا

میان‌وعده‌ها:

 میوه‌های تازه، موز، آلو، زردآلو یا انگور.

 مغزها و دانه ها با فیبر بالا مانند بادام، پسته، دانه  کدو و دانه کتان.

این الگوی غذایی به عنوان یک راهنمای عملی برای بیماران هموروئیدی می‌تواند مفید باشد، اما همیشه بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا رژیم غذایی شما بهترین تناسب را با نیازهای شخصیتان داشته باشد.

رژیم غذایی و ورزش مناسب برای بیماران هموروئیدی

رژیم غذایی و سبک زندگی سالم می‌تواند به بهبود بیماری هموروئیدی کمک کند و به حفظ سلامتی روده‌ها و کاهش علائم مرتبط با آن کمک نماید. در ادامه، تأثیر ورزش و فعالیت‌های بدنی بر بهبود بیماری بواسیر و نکاتی برای تغییرات در سبک زندگی برای حفظ سلامتی روده‌ها را بررسی می‌کنیم:

 تأثیر ورزش و فعالیت‌های بدنی

 

  • تقویت عضلات: ورزش‌های مختلفی مانند پیاده‌روی، شنا،  یوگا و تمرینات مقاومتی می‌توانند به تقویت عضلات کمر و مقعد کمک کنند. این کار باعث کاهش علائم دردناک هموروئید می شود.
  • تسهیل حرکت روده: فعالیت‌های بدنی معمولاً باعث تسهیل حرکت روده می‌شوند؛ که می‌تواند از تنش و فشار بر روی ناحیه مقعد جلوگیری کرده و به بهبود علائم هموروئیدی کمک کند.
  • کاهش چاقی: چاقی یکی از عوامل خطر برای بروز هموروئید است. ورزش و فعالیت‌های بدنی می‌توانند به حفظ وزن مناسب کمک کنند. و از افزایش فشار بر روی مقعد جلوگیری کنند.

تغییرات سبک زندگی برای حفظ سلامتی روده:

  • مصرف آب کافی: مصرف آب به میزان کافی می‌تواند از نرم شدن مدفوع و کاهش عوارض هموروئیدی کمک کند. حداقل ۸-۱۰ لیوان آب در روز را مصرف کنید.
  • رژیم غذایی با فیبر بالا: مصرف مواد غذایی با فیبر بالا مانند سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و حبوبات می‌تواند به سلامتی دستگاه گوارش و کاهش علائم هموروئیدی کمک کند.
  • مصرف مواد غذایی سالم: اجتناب از مواد غذایی پرچرب، پر پروتئین، و شیرین مانند غذاهای فرآوری شده و چربی‌های اشباع شده.
  • استفاده معقول و متعادل از ملین‌ها: استفاده مداوم و بی‌رویه از ملین‌ها می‌تواند به طول کشیدن وضعیت هموروئیدی کمک کند. باید از ملین‌ها با دستور پزشک یا کارشناس ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی استفاده شود و استفاده بیش از حد از آنها اجتناب شود.
  • استفاده از توالت به موقع: تاخیر در استفاده از توالت می‌تواند فشار بر روی مقعد را افزایش دهد و به تشدید علائم بواسیر منجر شود.
  • کنترل استرس: استرس می‌تواند بر روی عملکرد روده تاثیر منفی بگذارد. فعالیت‌های آرامش بخش مانند مدیتیشن، تمرین یوگا و مصرف دم نوش های آرام بخش می‌تواند به کنترل استرس کمک کند.

با توجه به این نکات، تغییرات در سبک زندگی و ادامه ورزش‌ها و فعالیت‌های بدنی می‌تواند به بهبود علائم هموروئیدی کمک کند و به حفظ سلامتی روده و کاهش علائم مرتبط با آن کمک نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.